Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Чорна сповідь твоя, Україно

Чорна сповідь твоя, Україно

 

 

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Саме з цією метою для слухачів   «Університету третього віку» в читальному  залі  Машівської ЦПБ проведено історичне розслідування «Чорна сповідь твоя, Україно».

Розпочався захід зворушливою піснею «Свіча» у виконанні Оксани Білозір, присвяченій усім померлим під час Голодоморів.

Бібліотекарі  розповіли про  трагічні сторінки тих страшних подій української історії, хронологію реалізації плану з організації штучного голоду.

Всі присутні  ознайомилися з  книжковою  виставкою «Голодний рік, голодний вік» на якій представлені науково-популярні видання, історичні та архівні документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців і тих, хто в своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

Учасники заходу переглянули українську драму режисера Олеся Янчука «Голод – 33» за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий Князь».

Вшановуючи пам’ять невинних жертв Голодомору 1932 – 1933 років, кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. І нехай подібна біда на нашій землі ніколи не повториться знову!

Вічна пам’ять і вічний спокій душам загиблих від Голодомору-геноциду 1932-33 років!

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.