Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Ольга Кобилянська – новатор жіночої прози

Ольга Кобилянська – новатор жіночої прози

27 листопада минає 160 років від Дня народження української письменниці Ольги Кобилянської, яскравої та самобутньої жінки з дуже складною долею.

Ольга Юліанівна – взірець незламного характеру, твердості духу та всебічного таланту. Недаремно про неї казали: «Ясна зірка Буковини», «Орлиця гір зелених Буковини», «Співець народної долі».  Вона  належить до тих митців, хто своєю творчістю увійшов в історію вітчизняної белетристики назавжди. Хто б міг подумати, що вона, людина з європейським мисленням, закінчила лише чотири класи народної школи, а свій рівень знань досягла самоосвітою. Захоплювалася творами з соціології, політології та філософськими трактатами. Шукала себе в музиці (грала на фортепіано, цитрі, дримбі), непогано малювала і грала в театрі. Хотіла навіть стати професійною акторкою, але віддала перевагу літературі. І не помилилася, бо збагатила рідну і світову класику шедеврами.

З нагоди Дня народження Ольги Кобилянської в читальному залі оформлено виставку-персоналію «Ольга Кобилянська – новатор жіночої прози».

Про Ольгу Кобилянську можна з упевненістю сказати, що такі Великі Люди, як вона, не вмирають, вони перетворюються на легенду, залишаючи по собі свої красиві твори в історії великого кохання. А новаторство у просторі жіночої прози відкриває можливості нових прочитань її творчого доробку.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.