Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Мова – голос нації

Мова – голос нації

Цьогоріч Україна вперше відзначає День української писемності та мови

27 жовтня.

28 липня 2023 року Президент України підписав Указ про зміну дати святкування з 9 листопада на 27 жовтня. Перенесення відзначення події повʼязане з переходом на новоюліанський календар, бо дата встановлення Дня української писемності та мови визначена у День памʼяті Преподобного Нестора-Літописця.

Щороку в День української писемності тисячі українців приєднуються до Національного радіодиктанту. Ця традиція існує з 2000 року.  Це хороша можливість перевірити свою грамотність.

Традиційно до написання Радіодиктанту  долучилися працівники Машівської ЦПБ та користувачі бібліотеки,  щоб вкотре показати світові нашу єдність!

Текст для Радіодиктанту національної єдності написала Катерина Калитко – українська поетеса, перекладачка, авторка коротких прозових творів. Назва тексту – “Дороги України”. Читав  його – кіноактор, режисер, зірка фільму “Довбуш” Олексій Гнатковський.

З нагоди свята, в читальному залі, організована  виставка  літератури  «Мова – голос нації», на якій   представлені підручники та посібники з української мови, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української мови.

Мова не просто засіб спілкування. Це – духовний скарб, що живе в наших серцях, який треба шанувати, берегти, вивчати і збагачувати.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.