Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Берегиня нашої пісні

Берегиня нашої пісні

14 жовтня виповнилося 80 років від дня народження нашої землячки, видатної української співачки, пісенного символу нашого народу, легендарної й неповторної Раїси Кириченко.

Раїса Кириченко- жінка – легенда, без якої неможливо уявити історію української пісні. Гастролюючи по всьому світу, вона так і залишилася простою і земною жінкою, що понад усе любила своє тихе село, батьківську хату та Україну.

На знак великої поваги та захоплення її унікальним талантом в читальному залі

Машівської ЦПБ проведено літературно-музичну вітальню «Берегиня  української пісні»,  на яку були запрошені студенти «Університету третього віку» та шанувальники творчості співачки.

Ведучі дійства, працівники бібліотеки Тетяна Липовата,  та Вікторія Тютюнник  розповідали про недовгий, непростий, але такий яскравий життєвий шлях співачки.  Схвильовано звернулась до глядацької аудиторії у ролі самої Раїси Кириченко бібліотекар Оксана Білик.

Впродовж всього заходу звучали записи пісень Раїси Кириченко та демонструвалися слайди, з яких дивилася на присутніх красива і безмежно талановита жінка. Було відчуття, що співачка незримо присутня в залі. 

Хочеться вірити, що пісні української козачки ще довго будуть зачаровувати  не одне покоління українців.

Тож співаймо пісні Раїси Кириченко на радість народу України, нехай ці пісні гріють наші серця, єднають нас, вчать доброти і людяності.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.