Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Його душа – собор надій високих

Його душа – собор надій високих

14 липня – День пам’яті Олеся Гончара (1918-1995), українського письменника і громадського діяча, академіка, Героя України (2005).

Олесь Терентійович Гончар широко  відомий український письменник не тільки в нашій країні, а далеко за її межами. Його твори перекладалися 67 мовами народів світу,  а Біографічний центр у Кембриджі (Велика Британія) визнав Гончара “Всесвітнім інтелектуалом 1992–1993 років”.

Олесь Гончар пройшов важким фронтовим шляхом, зазнав гіркоту поразок і радість перемог, бачив смерть товаришів і тим твердішим був його поступ відстоюючи мирне життя на рідній землі.

Воєнна тематика займає велику частину творчості Гончара, бо він і сам був солдатом, пройшов не одну тисячу верств  від рядового до сержанта.

Письменник пішов з життя 14 липня 1995 року. У 2005-му йому посмертно присвоїли  звання Героя України. У 2016 році Український інститут національної пам’яті вніс  Гончара, який тримав біль пережитого у серці та збагачував українську літературу, у перелік проєкту “Незламні”.

До цієї дати в  читальному залі   оформлено книжкову виставку «Його душа – собор надій високих». 

Романи,  повісті, оповідання,  вірші в котрих  оспіваний героїзм і високі моральні  якості людини залишили  в українських читачів пам’ять про видатного прозаїка і активного громадського діяча Олеся Гончара.

 

 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.