Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Нас пам’ять кличе у роки війни

Нас пам’ять кличе у роки війни

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Наша бібліотека приєднується до вшанування цього дня та пропонує до вашої уваги виставку-спогад  «Нас пам’ять кличе у роки війни», яка експонується  у читальному залі.

На виставці представлено видання, які  висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, особливості міжнародної воєнної дипломатії, трагедію й подвиг перших років війни, історичне значення великої перемоги, спогади учасників бойових дій та документи усної історії.

У двотомнику «Україна в Другій світовій війні: погляд з XX століття»  подається сучасне бачення мобілізаційних і режимних заходів радянського керівництва, стратегічних і фронтових операцій на території України, політики німецької окупаційної влади, повсякденного життя цивільного населення в умовах нацистського режиму, боротьби партизанів та підпільників, суспільно-політичних  та соціокультурних процесів воєнної доби, з’ясовуються також долі жертв нацистських переслідувань, демографічні втрати українського народу в роки війни.

   З користувачами бібліотеки проведено літературний марафон «Прочитай книгу про війну».

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

На жаль ми зустрічаємо цю знаменну дату зі зброєю в руках. Ми господарі на нашій землі, тому правда за нами. Ми обов’язково здобудемо Перемогу і мир запанує в нашій рідній Україні!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.