Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Петро Сагайдачний – гроза бусурманів і московитів

Петро Сагайдачний – гроза бусурманів і московитів

Українська земля народила багато поетів і письменників, співаків і композиторів, космонавтів і ракетобудівників.

     А ще були в нашій історії знані полководці, чиї імена змушували тремтіти ворогів. Петро Конашевич Сагайдачний – один із них. В історію він увійшов як полководець та політичний діяч, гетьман реєстрового козацтва, кошовий отаман Запорізької Січі, благодійник православних братств. Українські козаки під його проводом здобували не лише турецькі фортеці, а й російські міста.

     Серед інших діячів того часу П. К. Сагайдачний виділявся гострим аналітичним розумом, палким патріотизмом, глибоким розумінням завдань і перспектив боротьби, послідовністю і непохитністю у досягненні поставленої мети, а також дуже розвинутим почуттям власної гідності. Водночас у документах, на сторінках вітчизняних літописів та у спогадах сучасників знаходяться характеристики Петра Сагайдачного, як найвидатнішого полководця Європи, державного діяча, дипломата, захисника української культури й духовності.

     До 400 – річчя пам’яті П.К. Сагайдачного в читальній залі Машівської ЦПБ організовано книжкову виставку – персоналію «Петро Сагайдачний – гроза бусурманів і московитів», представлені на якій історичні та довідкові видання розкривають життєвий та героїчний шлях відважного полководця , генія військової думки та видатного гетьмана України.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.