Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > «Збережемо пам’ять про подвиг»

«Збережемо пам’ять про подвиг»

Жива людська пам’ять… Не старіє вона з роками, не тьмяніє. І поки існуватиме наш рід, існуватиме і пам’ять, бо без неї нема майбутнього.

В нашому календарі є не мало дат, які нагадують нам про буремні роки Другої світової війни. Ця війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство з сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх сіл нашого району.

21 вересня ми відзначаємо День визволення Машівщини від німецько-фашистських загарбників. До цієї знаменної дати в читальному залі Машівської ЦРБ для дорослих проведено історичний віраж «Збережемо пам’ять про подвиг». Ведучі заходу Тетяна Липовата та Вікторія Тютюнник розповіли слухачам «Університету третього віку» про визволення Полтавщини та Машівщини від нацистських загарбників, та про те, як нелегко дісталася перемога нашому народу. З метою увіковічнення історичної пам’яті написано і пишеться маса книг, художньої літератури, відзнято безліч відеоматеріалу. Працівники бібліотеки запропонували присутнім переглянути документальний фільм «Полтавщина в роки німецько-радянської війни 1941-1945р», а потім

хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів в роки війни. Проведений захід дав змогу всім присутнім поринути у ті часи та події, які ми не маємо права забувати, заради процвітання України та її мирного майбутнього!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Оставить комментарий