Вы находитесь здесь: Главная > Розгорнутий опис статтей > “І гіркота пече полинна…”

“І гіркота пече полинна…”

Під такою назвою у районній бібліотеці для дорослих відбувся захід, приурочений 30-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС. На нього бібілотекарі запросили й нас, слухачів «Університету третього віку» на чолі з працівниками терцентру Людмилою Костенко та Ларисою Ланько.

На порозі всіх радо зустріли директор бібліотеки Надія Олефір та її заступник Тетяна Кравченко. Провели гостей до читального залу. І ми відразу потрапили в якийсь дивовижний світ. Виставки книг, стенди, різноманітні роботи з бісеру, вишивки… Видно, що все тут зроблено із душею. А ще вразило море живих квітів. Завідує всім цим бібліотекар читального залу Вікторія Тютюнник.
Далі бібліограф Ольга Хоменко розповіла нам про величезну трагедію, що сталася тридцять років тому. Розказувала цікаво, доступно, з прикладами.

По закінченні офіційної частини директор ЦБС Надія Олефір запросила пенсіонерів на чай. От тільки одним чаєм не обійшлося. Бо пригощали нас і кавою, і тістечками. А ще директор ЦБС постійно розповідала про «свою» бібліотеку з любов’ю, відповідала на всі запитання слухачів «Університету третього віку». За чаюванням Сергій Коз-ловський, Володимир Кочелєв, Лідія Мар’єнко, Людмила Жилін та інші поділилися власними спогадами про події тридцятирічної давнини.

Потім нас запросив програміст Юрій Капко. І знову всі були зачаровані красою залу: багато комп’ютерів, на робочих столах — папір та олівці, щоб занотовувати необхідну інформацію з Всесвітньої мережі. Все під рукою. Юрій запропонував нам подивитися фільм про правду Чорнобильської аварії. Знову запитання, відповіді, коментарі, спілкування. Допомагала нам під час перебування в закладі ще одна дуже гарна і приємна жінка — методист Тетяна Липовата.

Нас так тепло ї щиро приймали в бібліотеці, що ще довго не хотілося залишати цей справді райський куточок нашої Машівки. Спасибі вам, шановні, за чудово проведений час у закладі, за вашу професійність, душевність.

На закінчення зустрічі Надія Олефір запросила слухачів приходити до бібліотеки ще й ще. Переконана, що ми станемо постійними відвідувачами закладу.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Оставить комментарий