Вы находитесь здесь: Главная > Без рубрики, Бібліотечні новини > «Зеленеє свято у травах іде».

«Зеленеє свято у травах іде».

      З нагоди свята Трійці у читальному залі Машівської публічної бібліотеки на огляд користувачам бібліотеки представлена книжкова виставка-імпровізація «Зеленеє свято у травах іде».

      Трійця вважається в народі одним із найбільших свят  після Різдва і Великодня. Відзначають   його    у сьому неділю після Воскресіння Христового і святкують три дні. Це свято на честь Бога-Отця, Бога-Сина і Духа Святого. Ще в Україні Трійцю вважають часом відновлення життя, зелені. В суботу, напередодні свята люди прикрашають свої житла гілками клена, липи, ясена, підлогу притрушують луговими травами, квітами. За народними традиціями в цей день проводили гуляння, ворожіння, дівчата пускали на воді вінки.

       На виставці  «Зеленеє свято у травах іде», представлені різні літературні жанри, що знайомлять читачів з історією і традиціями святкування Трійці: витоки,   звичаї  і обряди святкування у різних регіонах, символіка, повір’я,  атрибутика.   До Вашої   уваги  книги  Василя Скуратівсього «Дідух»  та  «Святвечір»,  О.Ковальчука «Украінське   народознавство»,  «Традиції і  свята  українського  народу»,  «Українці:  свята, традиції, звичаї», «Полтавський народний календар»,  «Українська етнографія», «Культура і побут населення України» та багато інших цікавих видань.

            Отож, запрошуємо  всіх  бажаючих  переглянути  виставку,  та  ознайомитися  з представленими  на   ній виданнями. Без сумніву, вона зацікавить читачів різного віку, особливо тих, кому не байдужа духовна спадщина і культура українського народу.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.