Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Величне свято Трійця

Величне свято Трійця

З нагоди Cвята Трійці у Машівській  бібліотеці для дорослих  представлена виставка – композиція „Величне свято Трійця”.

Трійця вважається в народі одним з найбільших свят після Різдва та Великодня. Відзначають його у 7-му неділю після Воскресіння Христового і святкують три дні. Це свято на честь Бога-Отця, Бога-Сина і Духа Святого.

Звичаї та традиції, пов’язані з календарними святами українців, є частиною духовної культури українського народу. Глибоке пошанування свого родоводу, щира турбота про збереження та примноження народних традицій – усе це вирізняє українців з-поміж інших націй. Отож, традиційно в кожній українській родині шанобливо зберігають та намагаються передати своїм дітям і онукам все, що лишили нам успадок предки.

Ще в Україні Трійцю вважають часом відновленого життя, зелені.

На виставці „ Величне свято Трійця “,  представлені різні літературні жанри, що знайомлять читачів з історією і традиціями святкувань Трійці: витоки, звичаї та обряди святкування у різних регіонах, символіка, повір’я, атрибутика. Вашу увагу привернуть: ілюстрований етнографічний довідник «Українська минувшина», «Українське народознавство» О.Ковальчука, книги В.Скуратівського «Дідух» та «Місяцелік» , а також  „Українці: Свята. Традиції. Звичаї”,   „Православні свята та народні звичаї” та багато інших цікавих видань.

Без сумніву ця виставка-композиція зацікавить читачів різного віку, особливо тих, кому не байдужа духовна спадщина і культура українського народу.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Оставить комментарий