Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Роман Іваничук – майстер історичного роману

Роман Іваничук – майстер історичного роману

27 травня 1929 року народився Роман Іваничук – визначна постать сучасного українського літературного олімпу. Впродовж майже півстоліття творчої діяльності письменника вийшло близько шістдесяти книг, читаючи які можна мандрувати часом і простором, відкриваючи для себе незвідані сторінки української історії.
     Заглиблення в історичне минуле свого народу, спільні події й герої, символічні образи, провідні ідеї, а найголовніша – ідея любові до рідної землі й народу.
     Він прожив довго – 87 років, і написав багато: новел, повістей: «Місто», «Сьоме небо», «На перевалі», «Зупинись, подорожній!»… Але найбільшу популярність Роман Іваничук здобув, як історичний романіст. Його романи «Мальви», «Черлене вино», «Манускрипт з вулиці Руської», «Вода з каменю», «Четвертий вимір», «Шрами на скалі», «Журавлиний крик», «Бо війна війною», «Орда» – це різні часи, різні географічні терени, різні жанрові підвиди історичного роману, це любов до рідної землі й народу як смислу існування людини. Відтак, якщо об’єднати усі романи Романа Іваничука в один цикл, то вийде один великий роман про історію України, в який автор вклав свою душу.
     Для кращого ознайомлення з творчістю Романа Іваничука пропонуємо переглянути віртуальний онлайн круїз «Роман Іваничук – майстер історичного роману», на якому представлені книги автора, які знаходяться у фонді Машівської ЦПБ. Віртуальний онлайн круїз ви можете побачити перейшовши за посиланням https://www.facebook.com/mashivkalibrary/videos/176824695353412

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.