Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Його душа – собор надій високих

Його душа – собор надій високих

Олесь Гончар – феномен української культури.

Олесь Терентійович Гончар (ім’я при народженні – Олександр Біличенко) – письменник, літературний критик, громадський діяч, Герой України.

 Народився 3 квітня 1918 р. на Дніпропетровщині. Після смерті матері,

3-річного хлопця забрали дід і бабуся на Полтавщину. При вступі у школу його записали Олесем Гончаром. Гончар – дівоче прізвище матері.

Твори Гончара перекладали на 67 мов. 11 квітня 1987 р. письменник став одним із засновників Українського фонду культури – першої неурядової доброчинної організації, що і нині діє на ниві відродження національної культури всіх народів, які живуть на теренах України.

Олесь Гончар був поборником суверенної України, захисником рідної мови і культури, людиною, яка повернула нас до історичного коріння і свято шанувала свої.  За десять днів до відходу у вічність – 4 липня 1995 року, він залишив запис у своєму щоденнику: “Дякую богові, що дав мені народитися українцем”. …Бережіть Україну” – заповітно прошептав він на останнім путі у Вічність.

До 105-річчя  від Дня народження письменника, громадського діяча і патріота України Олеся Гончара в читальному залі оформлено тематичну книжкову виставку «Його душа – собор надій високих». Запрошуємо користувачів бібліотеки  долучитись до творчості славетного українського письменника, переглянути виставку його торів та вибрати собі до душі. Герої його романів обов’язково знайдуть відгук у Вашому серці.

Читаймо Олеся Гончара – він жив і творив для нас, для України, для її

майбутнього.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.