Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Горизонти поезії  Ліни Костенко

Горизонти поезії  Ліни Костенко

Ліна Костенко – душа та королева української поезії,  справжній майстер художнього слова.

19 березня одній з найвідоміших  українок сучасності виповнюється 93 роки.  Її вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості. Її вислови надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами. У нове тисячоліття українська література увійшла з її ім’ям на вустах. Твори Ліни Костенко стали класикою і увійшли в шкільні хрестоматії. Вона є лауреатом багатьох премій, зокрема Шевченківської премії (1987), Премії Антоновичів (1989), премії Петрарки (1994).

До дня народження відомої поетеси в читальній залі оформлено тематичну виставку  «Горизонти поезії  Ліни Костенко»

Шанувальники творчості Ліни Костенко можуть ознайомитись з біографією та її творчим доробком. І ще раз впевнитись в тому, що Ліна Василівна належить до митців, талант яких здатний до самооновлення на кожному новому життєвому етапі, під впливом нових обставин, духовного й мистецького досвіду. Її поезія – це безупинна робота, це болісне прагнення серця вмістити в себе любов і ненависть, цінність і нещадність.

Ліна Костенко і сьогодні продовжує дарувати читачам щирість своєї душі, філософське осмислення життя, красу українського слова. Для багатьох українців саме вона є тим певним мудрецем, який підказує, як прожити сьогоднішній день. І саме її вірші чи не найбільше цитують у соцмережах.

Ми вітаємо Ліну Василівну з днем народження і бажаємо їй творчих успіхів та наснаги, нових мистецьких звершень, а вам, шановні читачі, ніколи не розлучатися з неповторною, мудрою і пристрасною поезією нашої геніальної сучасниці.

 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.