Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Небесна Сотня – шлях у безсмертя

Небесна Сотня – шлях у безсмертя

Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні –знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
З цією метою в читальному залі Машівської ЦПБ для слухачів «Університету третього віку» проведено історичний хронометр пам’яті «Небесна Сотня – шлях у безсмертя».
Ведучі заходу Вікторія Тютюнник та Олена Швачко ознайомили присутніх про події зими 2014 року, про загибель Героїв, ім’я яким Небесна Сотня, про трансформацію Революції Гідності у визвольну війну проти російського окупанта та внутрішніх перевертнів, про українських патріотів на Сході країни, що мають надвисоке почуття обов’язку і любові до України .
Учасники заходу переглянули документальний фільм «Зима, що нас змінила» та перенеслися спогадами у той трагічний для країни хід історії.
Зі сльозами на очах слухали поетичні рядки, сплетені у патріотичну мозаїку, які звучали у виконанні бібліотекаря абонементу Оксани Білик.
Декламування віршів, перегляд книг про трагічні події на Майдані, хвилина мовчання – усе це справило неабиякі враження і не залишило нікого з присутніх байдужим.
Сьогодні ми ще раз згадали тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього. Спасибі всім, хто відстоював Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…
 
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.