Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Афганістан наша пам’ять

Афганістан наша пам’ять

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004 і приурочена до завершення виведення військ з території Афганістану 15 лютого 1989 року.
Минуло 34 роки, але до цього часу не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-афганців, які бережуть пам’ять про події тих років та своїх бойових побратимів.
Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. А скільки їх пропало безвісти чи потрапило в полон! А ті, хто залишилися живими, пройшли сувору школу випробування долі.
З нагоди відзначення річниці виводу військ з Афганістану в читальному залі експонується тематична викладка літератури «Афганістан наша пам’ять». Працівники бібліотеки підготували відео-презентацію «Афганістан – ти край війни і крові» Яку можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/mashivkalibrary/videos/639711124587761 .
Давайте ж і ми з вами будемо пам`ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі: у спогадах, у снах, у думках.
 
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.