Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Джерела вічної духовності

Джерела вічної духовності

     28 липня Україна вперше відзначає День Української Державності. День, – встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423, з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого. Святкуючи його, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.
     З нагоди свята в читальному залі організовано книжкову виставку –перегляд: «Джерела вічної духовності»-, на якій експонуються цікаві сучасні книги з історії нашої держави, авторські книги про хронологічний розвиток подій, інформація про історичних постатей, які відіграли значну роль на шляху здобуття незалежності України та державотворення її.
     Зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були корінням, джерелом української державності, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі, національного характеру. Ось чому, працівники бібліотеки приділяють велику увагу популяризації літератури з історії української державності. Читайте, пізнавайте, любіть Україну та поважайте її історію.
     Вітаємо усіх зі святом! Віримо, що Святий Володимир дарує нам свою молитовну допомогу для утвердження миру в рідній Україні!

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.