Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Безсмертний подвиг визволителів

Безсмертний подвиг визволителів

      День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі України. Український народ, який зазнав гітлерівської окупації і звірств фашистських головорізів, не схилив голови і не став на коліна перед загарбниками, а піднявся на священний і нещадний бій з ворогом.

      Понад 40 місяців – з червня 1941-го по жовтень 1944-го – палахкотіла на українській землі війна. Лилася кров, плюндрувалися матеріальні й культурні цінності, духовні надбання народу. На бій ішли мобілізовані і добровольці, чоловіки і жінки, робітники і селяни, люди різних поколінь, національностей, професій. На захист рідної землі стали всі, навіть діти «ворогів народу», молодь, якій судилося вижити в голодному 1933-му, в’язні сталінських таборів.

      Події Другої світової війни не перестають вражати силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист своїх осель і родин.

      Битва з фашизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали. Святий обов’язок – довести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрат бойових друзів, зробити все для того, щоб ніколи не перервався зв’язок поколінь.

     З метою гідного вшанування пам’яті визволителів в читальному залі  організована тематична книжкова виставка «Безсмертний подвиг визволителів», представлені на якій видання допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

      Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду тематичної виставки.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.