Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > 14 жовтня – День Покрови Пресвятої Богородиці,  День українського козацтва та День захисників і захисниць України

14 жовтня – День Покрови Пресвятої Богородиці,  День українського козацтва та День захисників і захисниць України

       14 жовтня український народ відзначатиме декілька свят водночас – День Покрови Пресвятої Богородиці,  День українського козацтва та День захисників і захисниць України.

       Упродовж століть це свято набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою вітчизну та віру, були переконані, що свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято покрови почало відзначатися ще і як день українського козацтва. Також указом президента 14 жовтня починаючи з цього року було перейменовано на  день захисників і захисниць України.

        До цієї дати в читальному залі нашої книгозбірні  представлена  тематична книжкова виставка «Козацькими шляхами», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.

       Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди  можна дізнатися зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури, яка представлена на виставці. Читачі можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись   у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.

       Працівники нашої бібліотеки від щирого серця вітають наших захисників  зі святом, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

       В це світле свято бажаємо  родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.