Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > «Жінка нескореної долі»

«Жінка нескореної долі»

     З нагоди 115-ої річниці від Дня народження мужньої патріотки, поетеси  Олени Теліги в читальному залі діє книжкова виставка «Жінка нескореної долі».

     Олена Іванівна Теліга (1906 –1942), прожила недовге життя, але залишила по собі пристрасні і глибокі твори, в яких зосередилися основні проблеми української тогочасності. Вона була організатором і головою Спілки українських письменників в окупованому німцями Києві.

     Це особистість, на яку можна рівнятися. Поетеса, до чиїх слів варто прислухатися. Жінка, якою варто захоплюватися. Олена Теліга – це та людина, яка вміла бути різною, але завжди була собою. Ця жінка – окраса української поезії. Це людина-борець, яку неможливо забути.

    Десятки років ми нічого не знали про постать нашої поетеси й патріотки Олени Теліги. ЇЇ ім’я виринуло із забуття лише через 50 років після загибелі, коли в Києві у лютому 1992 р. в Бабиному Яру було встановлено пам’ятний хрест на її честь, вулицю, що пролягає поруч, назвали її іменем, створено Всеукраїнське жіноче товариство імені О. Теліги, засновано Міжнародну літературно-мистецьку премію. На сьогодні відомий лише сорок один вірш з написаних поетесою. За життя їй так і не вдалося видати жодної збірки. Та хоч і залишила вона по собі невеликий творчий спадок, життя її було коротке, але яскраве й сповнене великих справ, а тому й має бути вічним у нашій пам’яті.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.