Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > 28 червня в Україні відзначається державне свято – День Конституції України.

28 червня в Україні відзначається державне свято – День Конституції України.

Конституція – це джерело права будь-якої держави. 28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила найголовніший закон країни – першу Конституцію незалежної суверенної України.

Цей день назавжди увійшов в новітню історію нашого суспільства, закріпив демократичні засади, стабілізував правові норми та відносини.

Насамперед прийняття Конституції свідчить про досягнення державою певної стабільності в суспільстві.

Конституція країни має найвищу юридичну силу. В Україні, як і в будь-якій цивілізованій країні, прийняття Конституції є найважливішою подією для зміцнення її суверенітету, а також підвищення міжнародного авторитету як самостійної та незалежної держави.

            Цьогорічний День Конституції України – ювілейний. Основному Закону української держави виповнюється 25 років. До цієї дати в читальному залі Машівської центральної публічної бібліотеки організовано книжкову виставку «Живи за основним законом», на якій представлені Конституція України та інші видання, що відображають основні історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

А для всіх бажаючих, хто хоче перевірити свої знання з історії Конституції України, пропонуємо дати відповіді на запитання онлайн вікторини «Як добре Ви знаєте Конституцію України?»

https://learningapps.org/watch?v=prj1v75kj21

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Комментарии закрыты.