Вы находитесь здесь: Главная > Бібліотечні новини > Безоплатна правова допомога для відвідувачів Машівської районної бібліотеки для дорослих

Безоплатна правова допомога для відвідувачів Машівської районної бібліотеки для дорослих

Для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин (проживання або перебування у віддалених населених пунктах, відсутність вільного часу, тощо) не мають можливості її отримати, в районі створено дистанційні пункти консультування населення.

12 березня 2020 року юрист безоплатної правової допомоги Машівського району Максим Дворовенко, забезпечив роботу одного з таких пунктів доступу на базі Машівської районної бібліотеки для дорослих.

Рано чи пізно настає момент коли життя закінчується. Але вся власність яка набута за життя залишається. Тому громадян в основному цікавили питання спадкового права.

Право на спадкування виникає у день відкриття спадщини. Часом відкриття спадщини є день смерті особи або день, з якого вона оголошується померлою.

У разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі не охоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують спадкоємці за законом почергово.

Черги спадкування:

Перша черга: діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Друга черга: рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід як з боку батька, так і з боку матері.

Тертя черга: рідні дядько та тітка спадкодавця.

Четверта черга: особи, які проживали із спадкодавцем однією сім’єю не менше п’ять років до часу відкриття спадщини.

Варто нагадати, що за правовою допомогою Ви можете звернутися до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел.: (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Завдяки налагодженій взаємодії з сільськими бібліотеками, які підключені до сервісів програми «Бібліоміст», мешканці району можуть отримати безоплатну правову допомогу онлайн, у фахівців бюро правової допомоги за місцем свого проживання, завітавши до Базилівщинської,  Коновалівської, Михайлівської, Павлівської, Сахнівщинської сільських бібліотек – філій, де працівники бібліотеки налаштують онлайн зв’язок за допомогою Skype з фахівцями бюро правової допомоги.

 

 

 

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Оставить комментарий