Вы находитесь здесь: Главная > Розгорнутий опис статтей > У районній бібліотеці збиралися юні правознавці

У районній бібліотеці збиралися юні правознавці

У читальному залі Машівської центральної районної бібліотеки пройшло чергове засідання клубу за інтересами “Юний правознавець”. У засіданні клубу взяли участь дев’ятикласники Машівської спеціалізованої школи та провідний спеціаліст районного управління юстиції Максим Дворовенко.

Цього разу темою зустрічі стали права підлітків у сучасному світі. Учні познайомилися  ззаконами нашї держави, змістом нормативно – правових актів, що стосуються прав та інтересів дітей. Крім того, піднімалися питання формування правового світогляду школярів, запобігання шкідливим звичкам, здорового способу життя, профілактики правопорушень та негативних явищ серед підлітків та молоді.

Так, провідний спеціаліст районного управління юстиції Максим Дворовенко ознайомив членів гуртка з нормативними документами щодо піднятого питання. А також надав практичні поради і провів тренінгову гру “Цікаві факти про право і закон”. Слід зазначити, що діти активно відповідали та ставили свої питання, обговорювали певні моменти.

Бібліотекар читального залу Вікторія Тютюнник провела для дев’ятикласників “правову” вікторину “Я маю право”, переможцем якої стала Таїсія Сидоренко. Дівчину за найкращі знання було відзначено солодким призом.

Слід відзначити, що такі форми роботи є цікавими для школярів. Адже вони є не пасивними слухачами, а, окрім правових знань, ще й вчаться формулювати питання, викладати свою думку, дискутувати.

Т. ЛИПОВАТА методист районної бібліотеки

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Оставить комментарий